Hildén heittomerkillä

Kun Kusti ei uskalla polkee

Mälmö - ah, tuo Ruotsin "monikulttuurisin kaupunki!" Paikan on pakko olla paratiisi maan päällä, missä hutut ja tutsit yhdessätuumin potkivat palloa viheriäällä puistonurmikolla. Yhteenkuuluvuuden tunne eri etnisyyksien välillä on käsinkosketeltavaa. Ryhmähali!!!

Mutta sitten heräsin, ja vein kissan pihalle... Päiväuniani häiritsee tieto, että ei tää nyt oikein toimi. Tämä Ruotsin valitsema öppna gränser-politiikka. Mm. toimittaja Maria Pettersson oli ajan hermolla, kun muutama vuosi sitten vieraili paikan päällä ja otsikoi matkakertomuksensa Malmösta sanoin: 

Sotatanner – raportti Malmön monikulttuurisesta helvetistä: "Malmö on tulinen helvetti, hengenvaarallinen sotatoimialue, jossa avoimen huumekaupan keskeyttää vain taistelu käsikranaatein."

Ja, det stämmer. Postinjakelua Ruotsissa hoitava valtion omistava PostNord on ilmoittanut lopettavansa postinjakelun osaan Malmön kaupunginosista. Näin yhtiö haluaa suojella työntekijöitään ryöstöiltä ja hyökkäyksiltä, joiden kohteiksi he joutuvat näillä vaarallisilla no-go-alueilla. Asiasta uutisoi SVT.

Yksi PostNordin työntekijöiden no-go-alueista kaupungissa on mm. Seved, jonka Ruotsi on listannut vaarallisten alueiden joukkoon. Sevediä/Augustenborgia leimaa suuri työttömyys,rikollisuus ja väkivalta. PostNord on rajoittanut palveluitaan jo seitsemän vuoden ajan eri osissa Malmöa. 

Asukkaat ovat tehneet useita valituksia epätasa-arvoisesta kohtelustaan. Toimitusten hinnat ovat nousseet, lähetykset joudutaan noutamaan postitoimipaikoista, lähetykset ovat kadonneet/viivästyneet/vahingoittuneet jne. Nettikaupat eivät lupaa Malmön asukkaille kotiin asti toimitettavia lähetyksiä... Mutta minkäs teet, kun rikollisuus on ottanut vallan yhteiskunnan perustoiminnoista.

PostNordin Jan Allan Eklundin mukaan päätös yhtiön rajoitetuista palveluista ei ole "kiveen hakattu", vaan tilannetta arvioidaan tietyin väliajoin. Viimeisin päätös postinkulusta (kulkemattomuudesta) tehtiin viime maaliskuussa, yhdessä neuvotellen kaupungin hallinnon ja poliisin kanssa.

Malmön 330 000 asukkaasta enemmistö on ulkomaalaistaustaisia, kun samalla Ruotsin 10 miljoonaisesta kansasta yli neljännes on myös. Oisko Schengen-rajatarkastuksille Suomessa  käyttöä, muulloinkin kuin vain nyt neljäksi päiväksi???

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitä minä olen nähnyt uutisia tuon maailman suunnan tapahtumista, niin koskaan ongelma ei ole monikulttuurisuudessa. Kai tähän voi luottaa?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ongelma ei voi olla monikulttuurinen silloin, kun ongelmat aiheuttaa lähinnä vain yksi kulttuuri.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Ja varjoyhteiskunta Ruotsissa jatkaa vain kasvuaan, kun alakoulujen oppilaatkaan eivät ota vääräuskoisilta opettajiltaan tietoa vastaan:

https://www.verkkouutiset.fi/et-ole-muslimi-miksi-...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Valeuutinen, pakko olla koska stuppi julisti ruottin maailman turvallisimmaksi maaksi!

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Ei taida stuppikaan enää tviitata moista roskaa...

Pekka Iiskonmaki

Mitä Ruotsi tänään sitä Suomi huomenna.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Itse kun asustelen tämmöisellä Tukholmalaisella "noutsilla" niin olen joskus miettinyt, että uskovatko nämä mariapetterssonit itsekkään mitä kirjoittavat?

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Niinpä. Totuus on varmaan aika toisenlainen, paikallisen näkökulmasta katsoen.

Mariapetterssonit tekevät vain politiikkaa omalla agendallansa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Osaatko selittää miksei posti tuo täällä Helsingissä paketteja meillekään, vaan ne joutuu hakemaan puolen kilsan päästä.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

En osaa selittää, en ole postissa töissä. Käytäntöä ei varmaan Posti Suomessa ole perustellut työntekijöiden turvallisuuden takaamisella, kuten Malmössä?
Otan kuitenkin osaa huonoon palveluunne.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Taitaa tuoda jos maksat paketin kotiinkuljetuksesta, ellet ole turvallisuusriski. Ruottissa heikomman turvallisuuden´alueilla ei viedä vaikka siitä maksaa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tämähän on syrjintää, miten tällainen on mahdollista tasa-arvoisessa maassa Ruotsissa?

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Joo ikävää, syystäkin asukkaat ovat tehneet kanteluita viranomaisille kohtelustaan.

Toimituksen poiminnat